Unieke braille­chocoladeletter voor blinde leerlingen Visio Onderwijs 

“Hoe jammer is het dat blinde kinderen nooit hun eigen chocoladeletter kunnen “lezen”?” Dat was de gedachte waar kleuterjuf Ingrid Stekelenburg van Visio Onderwijs Rotterdam al een paar jaar mee rondliep, en die zich elk jaar in de Sinterklaastijd weer aandiende. Koninklijke Visio zette deze gedachte om in een mooi initiatief.

Eigen braille letter

Alle blinde leerlingen van Visio Onderwijs Amsterdam en Rotterdam kregen in de week voor Sinterklaas een eigen braille chocoladeletter overhandigd. Gemaakt door een professionele chocolatier. De oudere leerlingen van Visio Onderwijs maakten zelf chocoladeletters in braille. Alle scholen hadden hiervoor een speciale mal gekregen ontworpen door het 3D-printing team van Koninklijke Visio. Daarnaast gaven we de braille chocoladeletter weg aan een aantal relaties die zich, net als wij, dagelijks inzetten voor een meer inclusieve samenleving.

Groot succes

De braille chocoladeletter was een groot succes. Veel dagbladen en nieuwsprogramma’s op radio en TV besteedden aandacht aan dit fenomeen, en we kregen veel enthousiaste reacties via de socials. We bereikten er miljoenen Nederlanders mee. Chocolatier Chocopunt werd overstroomd met vragen van mensen die de letter wilden bestellen, en besloot deze ook via zijn webshop aan te bieden. Onze missie was geslaagd: laten zien hoe belangrijk het is om er voor te zorgen dat onze samenleving, evenementen en vieringen toegankelijk zijn voor ons allemaal.

Leerlingen van Visio Onderwijs Rotterdam met zelfgemaakte braille chocoladeletters
Doosje Braille Chocoladeletter KoninklijkeVisio
Leerlingen van Visio Onderwijs Rotterdam met zelfgemaakte braille chocoladeletters