Visio-leerling Mads (12) is stadion­speaker voor één dag

Mads (12), leerling bij Visio Onderwijs Rotterdam, is een toegewijde Sparta Rotterdam-supporter, die ondanks zijn blindheid een enorme passie voor voetbal heeft. 

Mads volgt de wedstrijden van zijn favoriete club via Radio Rijnmond en via live verslagen van zijn ouders. Daarnaast heeft Mads een fascinatie voor stadionspeakers, en in het bijzonder voor Jack Kriek van Sparta Rotterdam. 

Op 5 november 2023 komt de grote droom van Mads uit: hij mag stadionspeaker zijn voor een dag bij de wedstrijd van Sparta Rotterdam tegen Almere City!

In een limousine naar Het Kasteel

Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt Mads door zijn idool Tijs Velthuis, verdediger bij Sparta Rotterdam, opgehaald uit de klas en met een limousine meegenomen naar “Het Kasteel”, het voetbalstadion van Sparta. Hier mag Mads oefenen voor zijn rol als stadionspeaker. Hij wordt onthaald als een echte ster met een uniek shirt, waarop  zijn naam in braille staat. Samen met Jack worden de voorbereidingen getroffen voor dé grote dag.

“Hallo, tribunes”

Op de dag van de wedstrijd laat Mads zien hoe getalenteerd hij is.  Bij aanvang van de wedstrijd roept hij alle spelers één voor één om en vertelt het publiek als er een doelpunt wordt gescoord. Zijn enthousiaste toelichting levert een daverend applaus en gejuich op van de Sparta-aanhang.

Bekijk de video hieronder.

Lees het volledige nieuwsbericht hier. Een ontroerend voorbeeld van meedoen mogelijk maken, mede mogelijk gemaakt door FC Robinstijn.