Visio Onderwijs Grave uitgeroepen tot eerste Microsoft Showcase School voor speciaal onderwijs in Nederland 

Visio Onderwijs Grave werd in 2023 als eerste school in Nederland uitgeroepen tot Microsoft Showcase School voor speciaal onderwijs.

Een mooie erkenning voor de school voor de innovatieve inzet van technologie in het speciaal onderwijs en het gebruik van visuele middelen door de docenten en de leerlingen. Hiermee is Visio Onderwijs Grave de tweede speciaal onderwijs school in Europa die dit certificaat krijgt en de tiende in de wereld.

​​​​​​​Leerlinggerichte, stimulerende en inclusieve leerervaring

De Microsoft Showcase School-status wordt alleen toegekend aan die scholen die hun technologische capaciteiten hebben bewezen door effectief gebruik te maken van moderne-technologieën en gepersonaliseerd onderwijs. Showcase scholen creëren leerlinggerichte, stimulerende en inclusieve leerervaringen die inspireren tot een leven lang leren en die de ontwikkeling van essentiële vaardigheden voor de toekomst stimuleren, zodat leerlingen in staat zijn om echt het onderste uit de kan te halen. 

​​​​​​​Slim gebruik van ICT opent de (digitale) wereld voor visueel beperkte leerlingen.
Visio Grave heeft deze erkenning onder andere verdiend vanwege haar gebruik van Microsoft-technologieën zoals Office 365, OneNote, OneDrive en Teams in het onderwijs.