Ervaringsverhaal

Meneer De Brabander:
“Ik denk vaak buiten de box, dat komt nu goed van pas”

In de zomer van 2021 begon meneer De Brabander ineens zwarte vlekken voor zijn ogen te zien. Later dat jaar kreeg meneer De Brabander steeds meer last van zijn zicht, en kreeg hij de diagnose glaucoom. Meneer De Brabander is zijn hele leven al oplossingsgericht ingesteld, wat hem nu goed van pas komt. 

Lees het ervaringsverhaal van meneer De Brabander over hoe hij leerde omgaan met zijn oogaandoening, en hoe hij zich trucs aanleerde zodat hij beter kan zien.

https://www.visio.org/nl-nl/home/
actueel/nieuws/2023/maart/
ervaringsverhaal-een-leven-met-glaucoom

icoon muisklik

Glaucoom – het belang van tijdige diagnose en behandeling 

Glaucoom is een veelvoorkomende oogaandoening waar mensen in het begin niet veel van hoeven te merken. Het gezichtsveld wordt langzaam kleiner, maar het ontbrekende beeld wordt vaak door de hersenen ingevuld. Aandacht voor glaucoom is essentieel: tijdige diagnose en het druppelen van de ogen kunnen slechtziendheid en zelfs blindheid in veel gevallen voorkomen. 

De meest voorkomende vormen van glaucoom kenmerken zich door een te hoge oogdruk. Mensen van 40 jaar of ouder, met glaucoom in de familie, of een bril die sterker is dan +6 of -6, hebben een groter risico op glaucoom.

Meer weten over Glaucoom?

Bezoek het Kennisportaal van Koninklijke Visio:
Glaucoom – wat is het en hoe ga je ermee om?

icoon muisklik