“Wij willen werken” campagne

Vanuit Koninklijke Visio bieden we slechtziende en blinde leerlingen speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs aan op vijf scholen verspreid door Nederland. Helaas leert de ervaring dat de vervolgstappen – passend regulier vervolgonderwijs en daarna passend werk vinden – vaak niet eenvoudig zijn.

De feiten

Dit wordt nog eens extra pijnlijk duidelijk als we kijken naar de feiten: slechts 3 op de 10 mensen met een visuele beperking die kunnen werken, heeft een betaalde baan. En dat terwijl slechtziende en blinde medewerkers talloze banen uitstekend kunnen vervullen.

Van de mensen met een visuele beperking die een baan hebben, is een groot deel werkzaam als HRM-adviseur, callcenter- of helpdeskmedewerker, maatschappelijk werker of ICT-medewerker. Ook in beleidsfuncties op ministeries of als burgemeester redden zij zich prima.

“Wij willen werken” campagne

Vanuit de Visio Foundation, het Bartimeus Fonds en de Oogvereniging zetten wij ons in om dit te veranderen en de kansen te verbeteren van mensen met een visuele beperking op de arbeidsmarkt. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld in de “Wij willen werken” campagne.

Koninklijke Visio staat klaar om te bemiddelen tussen werkgevers en werknemers en zo nodig te ondersteunen bij het passend maken van een werkplek. Samen kunnen we de arbeidsdeelname verhogen en de uitval van mensen met een visuele beperking verlagen. We werken samen aan een inclusieve samenleving.