Verhuizing: Visio Huis te Echten gaat verder als Visio ’t Hooge Hoff in Hoogeveen 

Koninklijke Visio heeft 18 woon- en dagbestedingslocaties voor mensen met een enkelvoudige of meervoudige beperking verspreid over heel Nederland. Vanuit Visio Het Huis te Echten werden jarenlang diverse activiteiten georganiseerd om cliënten te ondersteunen in hun vrijetijdsbesteding. 

Op 9 oktober 2023 is Het Huis te Echten verhuisd naar een nieuwe locatie in het nabij gelegen Hoogeveen, met de naam Het Hooge Hoff.

De verhuizing werd in gang gezet omdat het karakteristieke Huis te Echten niet langer voldeed aan de functionele eisen en wensen van deze tijd.

Unieke boeldag

Op 21 oktober 2023 vond een unieke “boeldag” plaats als gevolg van de verhuizing. Hierbij werden alle bruikbare spullen uit de inboedel die moest achterblijven geveild. Belangstellenden konden bieden op tafels, stoelen, werkstukken, gereedschap en kunstwerken. De boeldag was met zo’n 1700 mensen druk bezocht en leverde bijna 12.000 euro op. Dit bedrag wordt door Koninklijke Visio besteed aan de aanleg van een nieuwe, toegankelijke tuin op de nieuwe locatie in Hoogeveen.