Visio International film “The light in my eyes” krijgt lovende reviews

Wereldwijd hebben ruim 1 miljard mensen een matige of ernstige visuele beperking. Ze hebben dezelfde verlangens, dromen en uitdagingen in het leven als ieder ander, met het verschil dat ze een visuele beperking hebben. Daarom is bewustwording zo belangrijk.

Meedoen is mogelijk

Visio International werkte samen met de Egyptische filmregisseur Mohanad Diab en lokale filmploegen om de kansen en uitdagingen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een visuele beperking in Botswana, Egypte, Ghana, Oeganda, de Westelijke Jordaanoever, Zuid-Afrika en Nederland in beeld te brengen. De boodschap is: Meedoen is mogelijk!

Trots

Wij zijn er dan ook erg trots op dat de film “The light in my eyes” vertoond werd bij diverse internationale filmfestivals, zoals het Ibadan International Film Festival 2023, dat in september 2023 plaatsvond in Nigeria, en het Tanger Filmfestival, in november 2023 in Marokko. Door deelname aan deze filmfestivals kunnen wij de inspirerende verhalen van Priscilla, Junior, Claire, Shareehan, Omar, Ohnenkosi en Micky delen met een wereldwijd publiek.

Speciale erkenning

Filmregisseur Mohanad Diab kreeg op het filmfestival van Tanger speciale erkenning voor zijn werk aan deze impactvolle film. Het juryrapport luidde:

De film "The Light in My Eyes" combineert met succes entertainment en verlichting, waardoor een wereldwijde reis door zeven landen verandert in een meeslepend avontuur. De focus op personen die hun gezichtsvermogen hebben verloren, werpt licht op hun dagelijkse strijd, met als doel het bewustzijn over de betekenis van deze kwestie te vergroten.

Bekijk de teaser

De film staat bovendien bij ​​nog meerdere andere festivals op de verlanglijst. Dat is de reden waarom de film nog niet online te zien is. Maar de teaser wel; deze vind je op onze website.