Werken vanuit bevlogenheid

Werken met passie en ambitie voor de cliënt/leerling. Medewerkers krijgen ruimte en  vertrouwen om te ondernemen en te innoveren op basis van de vragen van cliënten en leerlingen.

Inclusief kookboek - bijzondere mensen, bijzondere gerechten

Ter afsluiting van een bewogen jaar heeft Visio een inclusief kookboek samengesteld. In het boek delen cliënten en collega's hun persoonlijk verhaal en hun favoriete recept. Daarnaast hebben we een aantal personen, die een speciale band hebben met Visio, gevraagd mee te werken aan het boek zoals theatermaker Aysegül Karaca, Philips kok Martin Senders en Hugo de Jonge.

Het boek is er in papiervorm maar zoals van een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen verwacht mag worden, is het kookboek ook in spraak beschikbaar. Een spraakgestuurde versie voor de Google Home, Nest slimme speaker of telefoon. Met deze actie zoekt u tijdens het koken handsfree alle Visio-Kookt! recepten op zonder te kijken. Handig voor iedereen. Dat is pas inclusief kookplezier.

Overal wordt gekookt
Als dit boek één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat op enorm veel plekken wordt gekookt bij Visio: tijdens kooklessen op scholen, bij de intensieve revalidatie op Visio Het Loo Erf, op alle woonlocaties, in de Living Experience-keukens en tijdens de kooktrainingen en kookclubs van Revalidatie & Advies. Een kookboek van Visio staat natuurlijk vol tips en tricks voor alle koks die niet of minder goed kunnen zien. Veel plezier met de heerlijke gerechten. 

Visio Kookt! - Koninklijke Visio
Visio sluit jaar af met inclusief kookboek - bijzondere mensen, bijzondere gerechten

Filmpje Meester Wouter op de Big Improvement Day 2021: Meester Wouter met een leerlinge.

Meester Wouter op de Big Improvement Day 2021

Meester Wouter kijkt je vrolijk aan.

Meester Wouter jaar lang ambassadeur van het speciaal onderwijs

Meester Wouter, leraar bij Visio Onderwijs Rotterdam, was in 2021 genomineerd voor Leraar van het Jaar 2021. Voor deze nominatie was hij een jaar lang ambassadeur voor het speciaal onderwijs. Hij heeft deze kans volledig benut door zichzelf, de doelgroep en het speciaal onderwijs volop in de schijnwerpers te zetten. Hij vroeg aandacht voor een betere en menselijkere regelgeving rondom het speciaal onderwijs.  Overal vertelde hij het verhaal en daagde gemeenten en instanties uit hier samen in op te trekken. Helaas is Wouter den Engelsman, tijdens de leraar van het jaar-verkiezing, niet gekroond tot leraar voor het Speciaal Onderwijs 2021. Visio is desondanks enorm trots op Wouter den Engelsman en feliciteert hem met de geweldige prestatie en aandacht voor het speciaal onderwijs in het afgelopen jaar.

Wouter den Engelsman: 'Laat beperkte leerlingen écht meedoen' - Leraar24
Meester Wouter grijpt net naast titel leraar van het jaar Speciaal Onderwijs 2021

Een gewoon bijzondere vakantie of een bijzonder gewone vakantie

Al meer dan dertig jaar wordt de Visio-school in Breda in de zomer omgetoverd tot een vakantieaccommodatie. Zo’n vijftig tot zestig thuiswonende kinderen en jongeren met een meervoudige beperking komen dan bij Visio vakantie vieren. De één-op-één-begeleiding, het programma op maat én alle faciliteiten (uitluistersysteem, zwembad, passende bedden) maken dat ouders hun kind met een gerust gevoel even los kunnen laten. En dat hun kinderen volop kunnen genieten van een echte vakantie.

Groot plezier voor de vakantiegangers
Het vinden van een goede plek voor je kind met een ernstig meervoudige beperking, waar het de zorg krijgt die het nodig heeft, is voor veel ouders een lastige uitdaging. Victors ouders vonden deze plek voor hun zoon bij het vakantieproject in Breda. “Dit is zo’n mooie en unieke vakantie voor onze zoon. Victor gaat dit jaar voor het tiende jaar op rij mee en geniet van de één-op-één-aandacht die hij hier krijgt. Het is als ouders niet makkelijk om je kind twee weken achter te laten, maar bij Visio voelt alles zo professioneel, zo vertrouwd en zo goed dat wij deze weken gebruiken om zelf vakantie te vieren en op te laden. Dan kunnen we de zorg daarna weer zelf overnemen. Onze dank gaat uit naar alle begeleiders en vrijwilligers. Jullie zijn top en jullie hebben een hart van goud.”

Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers
Dit vakantieproject wordt voor een heel groot deel mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Sommige vrijwilligers doen al meer dan tien jaar mee en nemen vrij van hun werk om dit te doen. Met hun inzet en die van de begeleiders ziet de locatie er geweldig uit en is het goed georganiseerd. Zij werken samen om er een echte vakantie van te maken voor de cliënten. Een vrijwilliger zei: “Dit voelt niet als 'werk', maar meer als iets leuks om te doen. Het is echt een leuke tijd om hier te zijn!”

Dit is een mooi voorbeeld hoe we bij Visio samen betekenis geven aan het leven van onze cliënten. Dat doen we samen met ouders, vrijwilligers en medewerkers. Maar het programma kan alleen worden ingevuld met een groot maatschappelijk netwerk, van brandweer tot kunsttheater: iedereen wordt gemobiliseerd.

Nog niet uitgelezen?
Lees dan ook deze prachtige LinkedIn-post van de familie van Isabel: Bregje Bullensop LinkedIn: Voor ons gezin is op vakantie gaan niet zo vanzelfsprekend. En dit | 371 commentaren

Een gewoon bijzondere vakantie of een bijzonder gewone vakantie

LinkedIn: bijdrage van Bregje Bullens.

”Isabel? Zij heeft even quality time. Want zij kan gewoon in haar eigen ritme blijven.” 

Takken omwikkeld met gekleurd draad. Er hangen briefjes aan.