Bijzonder

Prinses Margriet bekijkt creatieve vaardigheden bij Visio Het Loo Erf.

Prinses Margriet bezoekt Visio Het Loo Erf

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op 14 oktober 2021, World Sight Day, een bezoek gebracht aan Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. Samen met het bestuur van Vision2020 Netherlands kreeg zij een rondleiding langs verschillende onderdelen van de Intensieve Revalidatie. Zo zag zij van dichtbij wat de consequenties en impact van een visuele beperking kunnen zijn.

Het belang van visuele revalidatie
Tijdens haar bezoek ontmoette Prinses Margriet een aantal revalidanten en therapeuten. Onder begeleiding van directeur Desirée Cuperus-Krol bezocht zij diverse trainingen, zoals computervaardigheden, brailletraining, mobiliteit & oriëntatie, muziektherapie en creatieve vaardigheden. Zo hoorde zij van deze revalidanten waar ze tegen aan lopen en wat visuele revalidatie voor hen betekent. De prinses was zeer belangstellend. Ook vertelde ze over haar ervaringen met slechtziendheid in haar privéomgeving. 

Visio-leerlingen op tv in KRO Kindertijd op NPO3

Een week lang zijn de jongste leerlingen van Visio te zien op KRO Kindertijd, een programma voor en mét kleuters. In KRO Kindertijd volgen de makers iedere dag een kind dat iets gaat doen dat het niet eerder heeft gedaan. Met deze reeks geven zij kleuters inzicht in het leven van leeftijdsgenootjes die niet of slecht zien.

Volgens regisseur Milou Gevers zijn het ontzettend leuke afleveringen geworden: "Ook als crew hebben wij erg genoten van de kinderen die we bij Visio hebben ontmoet. We hebben enorm veel geleerd over het leven van slechtziende en blinde kinderen.”

De uitzendingen zijn terug te kijken via het volgende schema.

Wanneer welke leerling?  
Maandag 6 september – bekijk de uitzending met Ravi
Dinsdag 7 september – bekijk de uitzending met Lois
Woensdag 8 september – bekijk de uitzending met Sem
Donderdag 9 september – bekijk de uitzending met Mads
Vrijdag 10 september – bekijk de uitzending met Vito en Fedde
Zaterdag 11 september – bekijk de uitzending met Benyamin

Opname van Lois voor KRO Kindertijd. Links Lois zit in haar kamer op de grond, rechts de mensen van de opname.

15 januari 2021 werd op het Visio-terrein in Huizen de eerste vaccinatie gezet bij zorgmedewerker Renate. 

Zorgmedewerkster Renate krijgt vaccinatie in haar linker bovenarm.

Vaccinatieprikken op terrein Visio

Visio en Visio Foundation (eigenaar van het terrein aan de Amersfoortsestraatweg 180 in Huizen) wilden hun steentje bijdrage in de coronacrisis. Zij hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD Gooi en Vechtstreek om te vaccineren tegen corona. Op vrijdag 15 januari 2021 werd op het Visio-terrein in Huizen de eerste vaccinatie gezet bij zorgmedewerker Renate. Dagelijks volgden honderden mensen haar voorbeeld. Eerst zijn vele zorgmedewerkers gevaccineerd en daarna was het Nederlandse publiek aan de beurt.

Rogier Dorsman toont medailles op zijn oude Visio-school

Tijdens de Paralympische Spelen van Tokio heeft Rogier Dorsman, oud-leerling van Visio Onderwijs Rotterdam, driemaal goud veroverd. Hij won de medailles met het zwemmen op de onderdelen honderd meter schoolslag, tweehonderd meter wisselslag en vierhonderd meter vrije slag. Vanwege zijn unieke prestaties mocht Rogier tijdens de sluitingsceremonie ook vlaggendrager zijn van TeamNL. Alsof dit alles niet mooi genoeg is, is Rogier ook koninklijk onderscheiden: hij is nu benoemd tot ridder in Orde van Oranje-Nassau.

Rogier was deze week op zijn oude school in Rotterdam om de leerlingen en zijn voormalige leerkrachten te vertellen over zijn sportieve prestaties tijdens de afgelopen zomerspelen. En vol trots toonde hij natuurlijk zijn medailles en koninklijke onderscheiding. Hulde Rogier! Visio straalt een beetje met je mee.

Meer oud-leerlingen medaillewinnaars
Naast Rogier hebben meer visueel beperkte deelnemers prachtige prestaties geleverd in Tokyo. Zo hebben Larissa Klaassen en oud-leerlingen Visio Onderwijs Noord Liesette Bruinsma en wielrenner Tristan Bangma medailles gehaald.

Rogier Dorsman met zijn drie gouden medailles om zijn nek.

Visio Lied: Samen voor elkaar 

Filmpje Visio-lied: kleine portretten van collega’s die meezongen met het Visio-lied.

Samen met een creative director, een zangleider en een filmcrew is in 2021 het Visio-lied geproduceerd. Het is een bestaand lied dat omgetoverd is tot een Visio-lied. Medewerkers van Visio konden auditie doen om deel te nemen. Het lied is vervolgens opgenomen in een echte muziekstudio. Het lied staat symbool voor het pittige jaar waarin medewerkers alles hebben gegeven om de zorg aan en voor onze cliënten mogelijk te maken: “Samen voor elkaar".

Visio Around the World 

Veel Visio-collega’s werkten in 2021 thuis en gingen van online gesprek naar online gesprek. Om daar beweging in te krijgen heeft Visio het volgende bedacht: Visio Around the World. Een leuke uitdaging om dagelijks een half uurtje of meer te bewegen. Alleen of samen met collega's. Via de app Visio-Ommetje van de Hersenstichting konden alle medewerkers de gemaakte kilometers bijhouden en is Visio helemaal tot aan Slovenië gekomen. Met ruim 80.000 kilometer op de teller hebben de medewerkers samen maar liefst 8.000 euro bij elkaar gelopen. Hiermee hebben we voor ’t Jagertje de schommel en een watertafel aangeschaft en was er zelfs nog wat geld over voor het fietslabyrint van Vries en de Moofie Care van Huizen.

Voor 2022 zullen onze toegankelijkheidsadviseurs en De Hersenstichting om de tafel gaan om de Ommetje app inclusiever te maken. Zo kunnen we de app voor alle één miljoen gebruikers nog beter en leuker maken.

Filmpje Visio-Around the World: Links Annelies, rechts medewerker Ronald met cliënte Kitty in de rolstoel. Zij lopen de laatste kilometers.
81.965

Kilometers

600+

Collega’s

19.098

Ommetjes

8.000

Euro’s